Nyhetsarkiv

 • Samarbeid om å ta vare på naturen.

  Det er fantastisk å se hva barn kan finne på på eget initiativ. Å være omsorgsfull mot det en har rundt og komme fram til at plantene trenger jo vann. Ja hvordan gjøre det? Jo ved å hjelpe hverandre med å vanne buskene ute i barnehagen.

 • Vulkan utbrudd oppi kassen!

  Rammeplanen for barnehagen sier at: Barnehagen skal legge til rette for at barna kan forbli nysgjerrige på naturvitenskapelige fenomener, oppleve tilhørighet til naturen og gjøre erfaringer med bruk av teknologi og redskaper.

  Ved utforske hva som skjer når en tar sammen ulike elementer i en flaske, er dette en fin måte å illustrere det på. Barn i ulik alder kan oppleve mye glede med dette eksperimentet.

 • Distribusjon av jodtabletteri skoler og barnehager

  Vedlagt en informasjon ang barnehagens håndtering av distribuerte jod tabletter.

 • Vi følger årstidene..

  Sammen med barna ser vi etter tegn til våren! Over alt på bakken, busker og trær kan vi se spor som tyder på at våren er i anmarsj.

 • Borsj - Russisk rødbetesuppe.

  I dag ønsket en jente å overraske alle i barnehagen med rødbetesuppe. Sammen med kokken Gunn, raspet og kuttet hun opp rødbeter og grønnsaker til alle sammen. Det er litt av en jobb.
  Minikokken er kjempefornøyd med resultatet og alle barna spiste og koste seg.
  Jente 4: Vi spise rød suppe, samme farge som er i sameflagget.
  Fantastisk å se hvordan barn dra læring med seg i ulike situasjoner.
  Takk for maten til minikokken og mammaen som gav oss oppskriften.

 • Arbeid med skinnvotten

  I januar har avdeling Veslefrikk om eventyret Skinnvotten. I arbeidet med dette eventyret fikk barna hamre inn sitt eget vottemønster og senere brukte det som en vev.

 • Små barn som forsker på is.

  På Rødhette er det i januar fokus på vinter. Her har barn og voksne undret seg over hva som skjer med dyrene når de ble satt i isbokser med vann i fryseren! Barna undret seg over at vannet som var bløtt nå var blitt hardt og ganske så kaldt. Dyrene som lå oppi var blitt frøset fast i isen. De fikk føle og ta på, og når det ble tatt i bruk en hammer for å få de løs, ble det enda bedre. Isen og dyra smakte veldig godt syntes barna.

 • En fantasifull isfiske verden uten kulde.

  På Bukkene Bruse har vi tema vinter, og i et av eventyrene vi har om handler det om en bjørnen som prøver å fiske med halen sin. I arbeidet rundt eventyret, snakker vi mye om hvordan en egentlig fisker fisk når det er is på vannet. Med lys, teppe og en "fiskestang" i hånden ble stemningen meget magisk.

 • Planleggingsdag 02.01.2019

  Vi har planleggingsdag 02.01.2019. Da har barnehagen stengt
  Med dette hærlige bildet vil vi alle i Kornberget ønske dere en Riktig god jul og et Godt nyttår.
  Jukeklem fra alle oss i barnehagen.

 • Velkommen til juleavslutning 19.12

  Vi ønsker dere hjertelig velkommen til juleavslutning kl 15.00-16.30
  Askeladden Bukkene Bruse og Veslefrikk vil ha fellessang ute i amfiet. Møt presist. Vi koser oss med gløgg og julekaker.
  Kl 16.00 går vi rundt juletreet. Håper alle blir med. Kle dere godt for vi skal være ute.

 • Referat fra samarbeidsmøte

  Hei her kan dere lese referat fra samarbeidsmøtet.

 • Planleggingsdag

  Hei vi skal ha planleggingsdag 16.11.2018. Da har barnehagen stengt

 • En poppende opplevelse

  Sansene blir virkelig testet når en får prøve seg på å gå, hoppe, ta og føle på metervis med bobleplast. For en opplevelse!

 • Høstens farger og former

  Fuktig vær og jord gir mange rare vekster som kommer opp av bakken. Samtidig faller det ned små og store løv som en kan studere. En fin anledning å snakke om hva en kan ta på og hva som er giftig av soppene vi ser. Barna er ivrig sopp"spottere", samt de finner mye annet som er verdt en titt.

 • Måle med kroppen

  Førskoleavdelingen benytter hver en anledning å lære via å bruke seg selv. Enten ved å leke og utforske med det de finner ute, har med seg eller rett og slett bare bruke hverandre. Her er et bilde av når de skulle måle hvor lange de var ende til annen.

 • Lek med farge og magi

  På liten avdeling er dagene fullt med mange opplevelser som tilbyr et hav av ulike sanseopplevelser. Da verden består av farge, hvorfor ikke se hva som skjer når en blander dem? Og hva skjer når en tar papir oppi alle glassene med farge?

 • Gode rutiner ved smittsomme sykdommer

  Høsten er sesong for ulike sykdommer . Barnehagen har gode rutiner for tiltak for å forebygge smittsomme sykdommer. Vi har lagt ut et skjema der dere kan lese gode rutiner fra folkehelseinstituttet

 • Velkommen til foreldremøte mandag 20.08.2018

  Vi vil ønske dere alle velkommen til nytt barnehageår og foreldremøte mandag 20.08.2018. Avdelingsvis kl 18.30-19.00.
  Felles kl 19.00-21.00.

 • Medarbeider søkes.

  Kornberget barnehage søker etter en assistent som ønsker å være med å gjøre hverdagen rik på gode opplevelser for barn og voksne. Vi søker en 100% stilling. Dersom du kunne tenke deg å være med oss, ta kontakt på telefon 51651716, kontakt person Hilde for en prat. Ser frem til å møte deg.

 • Informasjon om hvordan barnehagen håndterer personopplysninger

  De nye personvernreglene stiller krav til barnehagens oppbevaring og bruk av personopplysninger. Vi skal ha gode rutiner for slette opplysninger og for å sikre en trygg oppbevaring av opplysningene dere får om barn i barnehagen. Kornberget barnehage går nå igjennom sine rutiner knyttet opp til personvernloven. Se link nedenfor hvor hvordan bhg håndterer dette. Vi utarbeider også egne rutiner som ivaretar den nye loven. Disse rutinene vil vi ha klare til nytt barnehageår .

 • Planleggingsdag august 2018

  Barnehagen har planleggingsdag 21 august, Barnehagen har da stengt.
  Det blir foreldremøte 20 august kl 19-21 mer info kommer etter hvert.
  Ønsker dere alle samtidig en riktig god ferie .
  Hilsen alle oss i Kornberget barnehage

 • Tusen takk for en hyggelig grillfest.

  Hei. Vil takke dere alle for en kjempehyggelig grillfest. Vil rekke en spesiell oppmerksomhet til alle barn og personal som stod for flotte opptredener. Vi er stolte over å ha dem i vår barnehage.
  Barna var med på mye arbeid før festen. På bildet ser dere en gruppe med barn som samarbeidet med å bære en tung eske med pølser. De drøftet, planla, og ble til slutt enige om hvordan de skulle klare å bære pølsene. Løsningen til barna var. Vi må være mange for å klare å bære sååååå tuuungt. Og ja oppgaven klarte de utmerket. .
  Sommerhilsen fra oss.

 • hiv og hoi.

  Femåringen har pakket sekken, tatt toget, og bussen for å komme til Kardemommeby. Forventningene har vært store og endelig, her ser dere dem komme frem til Kristiansand.
  For noen flotte barn og voksne.

 • Naturens små undere

  Det flotte med å arbeide i barnehage er det små under enn får være med på sammen med barna. Det mest fantastiske er at en lærer så mye underveis om naturen og oss selv. Veien fra en larve til en sommerfugl er spennende å undre seg på. En dag er ikke like.

 • Gjenbruk blir til vannrenne

  I rammeplanen står det at barna skal lære om bærekraftig utvikling og hvordan en kan være med på å ta vare på naturen. Istedet for å kaste og kjøpe nytt - hvorfor ikke bruke det til glede for alle? For noen kjekke estetiske sanse opplevelser og erfaringer barna får av dette prosjektet. En hverdag full av opplevelser for store og små

 • Naturens flotte fenomener

  Barnehagen er en god arena for å eksperimentere med fysikk og kjemi. I rammeplanen for barnehagen skal arbeidet med natur, miljø og teknikk bidra til at barna:
  «opplever, utforsker og eksperimenterer med naturfenomener og fysiske lover»
  I tillegg står det at for å nå dette målet må personalet:
  ”ta utgangspunkt i barnas nysgjerrighet, interesser og forutsetninger og stimulere dem til å oppleve med alle sanser, iaktta og undre seg over fenomener i naturen og teknologien”

 • Blomster små gule er de og.

  Våren er her, med det yrer det av liv ute i naturen. Den viser sine tegn ved å la alt spire og gro rundt oss. Opp fra den brune bakken kommer det fine farger. Fargene frister..noen lukter godt annet er fint å se på. En fin bukett til mor - det skal det bli!

 • En fargerik bevegelig glede

  Mestring og inkludering er viktige faktorer for at barn skal utvikle seg og trives. I fagområdet "kropp, bevegelse, mat og helse" står det at barnehagen har som ansvar å sørge for at barna får oppleve glede, mestring og trivsel ved allsidige bevegelseserfaringer, ute og inne hele året.

 • Naturens små under

  Med våren i full anmarsj og med flere dager i fin været - oppdager barn og voksne mange tegn til liv rundt om kring. Fuglene lager reir, froskene legger egg i dammen og blomster/blader spirer rundt omkring.

  I rammeplanen står det at barna skal få oppleve å bli glad i naturen, erfare nye ting, utforske og lære om de ulike årstidene ved å oppholde seg ute.

 • «Hvor mye tåler egge skallet?» eksperiment

  Askeladden testet ut en dag hvor mange bøker, skjell etc som trengtes oppå et egg før det knakk. I denne prosessen fikk barna oppleve undring, lek og læring på et sted. Forske på hvordan naturen har formet ting og sett hva som skal til for at noe ikke er like sterkt.
  I arbeidet med fagområdet natur, miljø og teknologi er det vår oppgave å sørge for at barna får rom til å oppleve, eksperimentere og utforske med fysiske lover og naturfenomener. Samtidig som i de og lærer om dyr og deres liv.

 • Solbeskyttelse er mer en solkrem.

  Hei, Vi i Kornberget barnehage er glad i sol men det er viktig at vi ikke blir brent av solen. Vi har ikke så mange solrike varmer dager i Norge, det er nettopp derfor det er lurt med gode rutiner.
  Les vår sjekkliste for dette .

 • Bør det finnes regler for hvem man skal be i bursdagen?

  Ja mener vi i Kornberget barnehage. Bursdag er forbundet med glede. Det snakkes om bursdagen både før og etter Selv om barnehagen ikke kan lage regler for dette oppfordrer vi dere foreldre til å lese en artikkel som vi mener belyser dette på en god måte.
  Barnehagens verdier er inkludering, mestring, anerkjennelse og omsorg. For oss er det viktig at verdiene kommer frem både her i barnehagen og hjemme.
  Hva skjer dersom et barn ikke blir invitert? ...Hvordan oppleves det ? Vi oppfordrer dere til å lese en artikkel som vi mener belyser et viktig tema. Les linken v

 • God Påske

  Vi ønsker dere alle en riktig god påske! Satser på at alle får et nydelig påskevær :)
  Minner samtidig om planleggingsdagen som er tirsdag 3 april- barnehagen er da stengt!
  Påskeklem fra alle oss i Kornberget Barnehage :)

 • Påskefrokost 21.03.2018

  Velkommen til påskefrokost . Dere er hjertelig velkommen til påskefrokost . Ta med dere familien og få en flott start på dagen sammen med oss.
  Fra kl 07.30-09.00.

 • Resultat av foreldreundersøkelsen.

  Hei og tusen takk for tilbakemeldinger fra dere .
  her kan dere laste ned resultatet som vi må si at vi er veldig fornøyd med.

 • Forebygge kulde og frostskader.

  Her kan dere se på våre rutiner for å forebygge kulde og frostkader.
  Dersom det er barn som trenger ekstra oppfølging informere dere pedagogisk leder.

 • Samisk tema ble til veggpryd.

  Rammeplanen for barnehagen sier at vår oppgave i barnehagen er å sørge for at barna blir kjent med at samene er Norges urbefolkning og får kjennskap til samisk kultur på en fin og lærerik måte.

 • Søke barnehageplass

  Fristen for å søke barnehageplass er i dag 01.02.2018. Det vil si at foreldre kan søke frem til klokken tolv i kveld.

 • Resultat fra foreldreundersøkelsen.

  Her er resultatet fra foreldreundersøkelsen, både de kommunale og private barnehagene.
  Takk til alle som har bidratt .

 • Skyggeteater "Den stygge andungen"

  På Veslefrikk jobber vi med "Den stygge Andungen" i januar. Barna fikk klippe ut ender og svaner selv, og gjenfortalte eventyret til de voksne.

 • Glede og opplevelse i snøen.

  Det er deilig å utforske nærmiljøet med så fin og hvit natur. Både store og små koste seg da Tommeliten gikk på vandring i Krossløypa. Her utforsket barna med sansene sine - hvordan smaker snøen og hvordan kjennes den ut? Kiler det i magen når vi renner ned på rumpebrett? For en deilig dag på tur i skogen!

 • Ormen den lange snø slange...

  Kreativiteten stopper ikke opp på Bukkene Bruse selv om det er snø ute. Da vi fant ut at snøen ikke helt gav oss de store kulene som vi trengte til å lage en snømann, ble det i stedet til en lang orm/larve med fine paljetter og glitter på. I tillegg til at en stimulerer fantasien og kreativiteten til barna, gir kulene en gyllen mulighet til å flette inn matematikk. Dette i form av at en kan telle alle kulene, finne ut hvor mange som har pynt på seg og hvor mange som mangler.

 • Planleggingsdag

  Tirsdag 02.01.2018 har barnehagen planleggingsdag.
  Barnehagen er da stengt.

 • Førjulstid

  Vil med dette magiske bilde fra pepperkakebyen vår takker dere alle for en flott førjulstid.
  Ønsker dere alle en riktig god jul.

 • Endring i foreldrebetaling

  Hei!
  Denne uken vedtok Stortinget å øke maksprisen for en barnehageplass til kr 32010,- / kr 2910,- pluss matpenger kr 300,- pr mnd i 11 mnd. Juli er fortsatt betalingsfri. Eierstyret har bestemt at Kornberget barnehage følger stortingsvedtaket.
  Ha en god og fredfull juletid,
  hilsen
  Grete Aareskjold

 • Vår egen pepperkakeby!

  endelig kunne pepperkakebyen vår avdukes. Med sang fra førskolebarn som start og noen gode ord om prosessen. Barn og voksne fikk komme inn og se på de fine verkene som små og store i Kornberget barnehage hadde vært med på å lage. Solabladet kom for å overvære hendelsen på juleavslutningen i år.

 • Julenissen elsker lussekatter

  Undring , spenning, glede og humor er viktig i en koselig førjulstid.

 • Kultur - Jul

  Å lage noe for å glede andre er en morsom og kreativ aktivitet som stimulerer til undring og spenning.
  Barna har laget egne julegaver, pakket dem inn og laget sin egen julepose.

 • Kultur - Juletre

  Barnehagen må legge til rette for og videreutvikle barnas kreative prosesser.
  Her har barna laget et juletre av papp .

 • Kunst- juletre

  Personalet skal stimulere barnas nysgjerrighet , utvide deres forståelse og bidra til undring , undersøkelse , utprøvinger og eksperimentering.
  Her ser dere en form for kreativitet der juletreet er laget av føttene til barna.

 • Kreativitet- juletre

  I barnehagen skal barna få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulke former . (Rammeplanen 2017: 50)
  Naturen byr på de mest kreative materialer . Det at barna får skape noe sammen skaper tilhørighet og samspill.

 • Lucia

  Velkommen til Lucia 13.12.17. Vi går i tog, spiser lussekatter og koser oss sammen. Toget går presist kl 07.45.
  Velkommen

 • Nissefest fredag 08.12.2017

  Velkommen til nissefest. Her blir det nissefest med grøt sanger, dans, glede og humor. Vi har invitert nissen, håper han har tid til komme. De av barna som ønsker det kan kle seg ut som nisser.
  Ho Ho Ho,

 • Vi søker pedagogisk leder/fagleder til vårt team.

  Er du eller kjenner du noen som er interesser - trykk på linken - les og ta kontakt med oss :)

  https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=56371828

 • Is og snøkanon

  Utrolig gøy når det blir kaldt slik at vi kan ta frem snøkanonen. Barna jubler med en gang det blir litt is eller snø. Dessverre krøp gradene på pluss siden ganske raskt så vi fikk ikke laget så mye snø i denne omgang. Men snøkanonen ligger klar til å glede både store å små.

 • Smitte og hygiene

  Nå er høsten godt i gang, og nytt barnehageår likeså. Sykdommer herjer både hos barn og voksne og det settes fokus på hygiene og smittevern. Det er viktig at barnehagen og hjemmet samarbeider for å forebygge smitte.
  Folkehelseinstituttet har laget en oversikt/tiltak over hvor lenge barna bør holdes hjemme ved sykdom

 • Luciatog i Sola krossen.

  Onsdag 13 Desember klokken 17.30 .
  Sola krossen fylles opp med sang fra barnehagebarn.
  Se link under for mer informasjon.

 • Velkommen til å delta på Sola Kommune sin foreldreundersøkelse-

  Undersøkelsen skal brukes til å gjøre barnehagen bedre, og vi trenger dere for å vite hva dere mener. Oppfordrer alle til å svare.

 • Barnehagen har forsikret ditt barn-hele døgnet

  Hei, viktig informasjon.

 • Reflekskampanje i november

  Vi i Kornberget barnehage ønsker å rette søkelyset mot økt bevissthet rundt bruk av refleks nå som vi går mørkere tider i møte om morgenene og på kveldene. Derfor vil vi oppfordre både små og store til å ha på refleksvest/refleksbånd/refleks i tau når de skal ut av huset for å gjøre seg mer synlige langs veier og parkeringsplasser.

 • De såpete gleder ute i høstværet

 • Takk til dere foreldre, personalet og Siri Abrahamsen

  Vil takke dere alle for en inspirerende kveld samme. Takk også til Siri Abrahamsen som gav oss et innholdsrikt og spennende foredrag.
  Takk også til et fantastisk personal for kjempeinnsats.
  God helg til dere Alle.
  Grete daglig leder

 • Velkommen til foreldremøte 14.09.2017

  Vil ønske dere alle velkommen til foreldremøte. Verdighet og inkludering er sentrale element i hvordan vi skaper et godt miljø for våre barn. Kornberget barnehage er med i VI prosjektet sammen med Sola kommune. Siri Abrahamsen er en anerkjent foredragsholder som reiser rundt for å spre engasjement og bevisstgjøring for å gjøre hverandre gode . Hun har utarbeidet eget konsept for barn og familier. GLEDING. Dette gleder vi oss til. Les mer om invitasjonen på linken nedenfor

 • Tilvenning i barnehagen

  En tid for nye opplevelser, omsorg og nærhet.

 • Planleggingsdager 2017-2018

  Her er planleggingsdagene 2017-2018.
  14 08, 2017
  17 11 .2017.
  02.01.2018
  03.04. 2018
  11.05.2018

 • Glede i et sosialt felleskap rundt matbordet

  I den nye rammeplanen for barnehage står det at vi i barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve matglede og god matkultur samtidig som de opplever å ha både god fysisk og psysisk helse. Rundt matbordet vil de også kunne få oppleve velværen i det å føle seg inkludert i en gruppe. En god opplevelse ved frokosten kan være avgjørende for hvordan dagen videre blir. Som visjonen vår sier ønsker vi å jobbe for at barna får oppleve en hverdag rik på gode opplevelser.

 • Nye erfaringer som skaper glede og kreativitet

  Opplevelser med kunst og kultur i barnehagen kan legge grunnlag for tilhørighet, deltakelse og eget skapende arbeid. I barnehagen skal barna få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforsking, fordypning og progresjon. Barna skal støttes i å være aktive og skape egne kunstneriske og kulturelle uttrykk. Barnehagen skal legge til rette for samhørighet og kreativitet ved å bidra til at barna får være sammen om å oppleve og skape kunstneriske og kulturelle uttrykk. (Rammeplanen 2017)

 • Referat foreldremøte VI Prosjekt Sola kommune

  Hei alle sammen. Her er referatet fra foreldremøte som Sola kommune arrangerte i forbindelse med VI prosjektet.

 • Rollelek med 100% innlevelse og med litt krydder av fantasifullt innspill

  Hverdagen er full av spennende og fantasifulle opplevelser. Barn gjenopplever og bearbeider det de har sett, opplevd og lært gjennom lek. Rolleleken har en viktig jobb hos oss - den bærer stort preg av verdiene til barnehagen - inkludering, mestring, omsorg og annerkjennelse.

 • Samspill og lek ute i naturen

  Ute i naturen får barna utfordringer de ikke møter ellers i barnehagen og får stimulert alle sine sanser i et miljø som hele tiden forandrer seg. Fantasi og kreativitet stimuleres også av de mulighetene naturen gir. Ingen andre miljøer gir like gode sansemotoriske utfordringer og like stort mangfold av muligheter som naturen gjør. Naturen er dermed en god arena for utvikling på mange områder. Studier viser at barn som leiker ute i naturen får bedre koordinasjon, bedre muskelstyrke og bedre balanse enn barn som leiker på tradisjonelt hvis.

 • Søke barnehageplass?

  Hei. Ønsker dere å søke barnehageplass hos oss? Dere er velkommen innom til oss eller lese om oss på hjemmesiden. Se link Sola kommune. https://www.sola.kommune.no/barnehage-skole-og-familie/barnehage/slik-soker-du-barnehageplass/

 • Søknadskjema , redusert foreldrebetaling.

 • Fysisk aktivitet i Åsenhallen.

  I høst vil førskolebarna på Askeladden få den kjekke anledningen til å være med på fysisk opplegg i regi av Sola videregåendeskole. Her får barna lære nye bevegelser og leker av noen av elevene på Sola vgs. Fysisk mosjon er viktig for trivsel, læring, god helse og en god motorisk utvikling. Så fint å kunne få oppleve dette.

 • Eksperimenter med de små - Vulkan av melk og farger.

  I rammeplanen for barnehagen skal arbeidet med natur, miljø og teknikk bidra til at barna:

  ”lærer å iaktta, undre seg, eksperimentere, systematisere, beskrive og samtale om fenomener i den fysiske verden”

  Å undre seg - teste ut og oppleve er like spennende for liten, som for stor. Opplevelsene og minnene det gir er en viktig del av relasjonene mellom oss og andre rundt oss.

 • Årsplan 2016-2017

  Hei, velkommen til å lese vår årsplan for 2016-2017

 • utforskning og lek med vann i solen

  Sola skinner og det er varmt ute. En perfekt tid for vannlek ute. Hvordan blir blomsterstilken når den kommer i kontakt med vann?? Flyter eller synker insekts lekene?

 • En matematisk hverdag

  Nå nærmer dagen seg for besøk på skolene og snart en ny hverdag etter barnehagen hvor barna skal lære seg å lese, skrive og tilegne seg ny kunnskap.

  Vår rolle som barnehage er å gjøre overgangen fra barnehagen til skolen lettere. Oppmuntre barna til å glede seg til skolen og være nysgjerrige på ny kunnskap.

  Matte, undring, utforskning, utprøving, samarbeid, vennskap, kjennskap til en selv, lære seg å telle og kjenne til noen bokstaver er en del av hverdagen vi gir dem.

  Heldige er vi som får muligheten til å være en del av læringen deres.

 • Vannlek er gøy!

  Leken er i noen sammenhenger veldig alvorlig - en måte for barn å gjenspille det som skjer i hverdagen. Men i de fleste tilfellene er det gøy og en fantastisk arena for undring og utforskning.

  Vannlek er et flott eksempel på en lek som inspirerer til mye fantasi utspillelse, utforskning og undring.

  Ikke minst gir det oss voksne en sjans til å bli revet med - bli engasjerte voksne som er gode rollemodeller og som peker på ting som gjerne barna ikke har sett før. Kan glitter flyte? Skifter vann form når vi stikker fingeren inni??

 • I kornberget har vi engasjerte voksne

  Som gir av seg selv og som er med på å skape fantastiske og morsomme situasjoner for barna. Ved å gi av seg selv skaper en gode minner og gode relasjoner til barna. Disse situasjonene kan oppstå spontant og de kan oppstå i samlinger og lek. Slike voksne som er med og ser barna gir grunnlag til en god rollemodell som barna kan speile seg i. Å få barn til å le er en sann glede og fornøyelse!

 • Søknad til ikke kommuale og kommuale barnehager

  Velkommen som søker.
  Fristen for å søke er 1 februar.
  Dere søker elektronisk til Sola.kommune.no
  Har dere spørsmål kontakt daglig leder i Kornberget barnehage Grete Aareskjold.
  MVH
  Kornberget barnehage

 • Når kulda kommer til Sola..

  ...blir det gøy å gå ut - da er det is over alt! Morsomt å utforske naturens naturlige verk og ikke minst en fin måte å pirre nysgjerrigheten vår på. Her er ett bilde i fra grønn gruppe på Veslefrikk som er ute og leker bambi på is.

 • Kos med litt juleverksted og Snekker Andersen...

  På lille julaften fikk barna se Snekker Andersen og julenissen på film for så å selv få være en liten "snekker" og lage sin egen julenisse av dorull. Barna har kost seg sammen og lekt mye - julen er en fin tid for å bringe en nærmere hverandre. God JUL!!

 • Flott oppmøte på juleavslutningen vår!

  Takk for et flott oppmøte på onsdag, det var kjempe gøy å se så mange fikk anledning til å ta seg en pause fra jobben i hverdagen og kose seg ute i barnehagen. Håper julekakene og gløggen/saft/kaffen smakte fortreffelig, og ikke minst at dette gav mersmak til å bli med på fremtidige eventer i Kornberget Barnehage. Ha en flott helg og en deilig jul!

 • Barns medvirkning i hverdagen

  Det er ikke bare i de små valg ift lek og lekekamerat barna får medvirke i. De får også delta hverdagslige aktiviteter som klesvask og klesbrettting. Barna får føle mestring samtidig som de lærer å samarbeide sammen rundt noe.

 • Velkommen til foreldremøte

  Velkommen til foreldremøte 15.09.2015.
  Vi starter opp klokken 19.30 og avslutter kl 21.00.
  Ser frem til å møte dere alle sammen .
  Med vennligst hilsen personalet i Kornberget barnehage

 • 14 august planleggingsdag

  Barnehagen har planleggingsdag 14 august 2015. Da er barnehagen stengt.

 • Sommerbarnehage uke 28-32

  Hei og velkommen til sommerbarnehagen. I ukene 28-32 er det sommerbarnehage. Da slår vi sammen Rødhette og Tommeliten, Bukkene Bruse, Veslefrikk og Askeladden. Vi har laget pedagogiske aktivitesplaner hver dag. dere kan laste ned ukeplanene for mer informasjon.

 • Søknad om barnehageplass 2015/2016

  Søknad om barnehageplass til hovedopptaket 2015/2016.
  Samordnet barnehageopptak for kommunale og private barnehage.
  Søknad skjer elektronisk .
  Se link for søknad.

 • Informasjon ang barnas ferie

  Retningslinjer for sommerferie.
  Det forutsettes at barna har 4 uker ferie i løpet av året,
  hvor minst 3 uker er sammenhengende I forhold til ferieloven.
  Dersom barnet skal begynne på skolen, må all ferie være avviklet innen 15. august.
  Alle foreldre skal innen 31 mars gi melding om når barna skal ha sommerferie.
  På bakgrunn av denne informasjonen utarbeides ferielister for personal og plan
  for sommerdrift av barnehagen.
  Hilsen Grete - daglig leder

 • Informasjonssikkerhet i barnehagen

  Senter for IKT i utdanningen har laget en veileder i håndtering av personopplysninger og viktig informasjon. Barnehagen jobber aktivt hele tiden med informasjonssikkerhet i barnehagen og vi synes denne veileder er nyttig verktøy i dette arbeidet. Dersom dere ønsker mer informasjon kan dere laste ned veilederen nedenfor.

 • Vær forsiktig når du parkerer

  Det nærmer seg barnehagestart for mange barn i barnehagen. Det vil være mange biler som skal parkere og vi ønsker at alle rygger inn på parkeringsplassen. Kornerget barnehage ønsker å ha fokus på trafikksikkerheten i barnehagen og i viser til NAF sine anbefalinger ang trafikksikkerhet i barnehagen


  http://www.barnehage.no/no/Nyheter/2013/August/NAF-advarer-Var-forsiktig-nar-du-parkerer-ved-barnehagen/